Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Napozzunk egészségesen! 5 orvosi tipp, amelyekre érdemes odafigyelni Nyomtatás E-mail
Írta: Suhajda Bettina   
2017. július 13.
ImageJavában zajlik a nyár, amikor csak tehetjük, igyekszünk a vízparton sütkérezni és D-vitamint gyűjteni. Ahhoz azonban, hogy mi is és bőrünk is biztonságban élvezze a nap sugarait, nem árt néhány dologra figyelnünk, mivel évről-évre egyre magasabb UV-sugárzásról lehet hallani. Mennyit legyünk a napon, mivel, mikor és hogyan kenjük magunkat, mit együnk napozás előtt – az alábbiakban orvos szakértő ad öt tippet az egészséges napozáshoz.
Tovább...
 
Épületdíszekről és a királyné koronázásokról mesélnek a Mindigmás séták Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2017. július 13.
ImageFolytatódnak a „Mindigmás” tematikus séták júliusi hétvégi estéken a Tourinform Iroda szervezésében. Az Országalmától induló pénteki túra művészettörténeti kalandozásra csábít, míg szombaton „A királyné sakkot ad” címmel zajlik a program.
Tovább...
 
Új játszóeszközök, gazdag programkínálat idén is a Napraforgó Táborban Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2017. július 12.
ImageIzgalmas, ösztönző hatású, az ügyességet fejlesztő új eszközökkel gazdagodott idén a Napraforgó Városi Napközis Tábor játszóparkja a Bregyó Sportcentrumban. Székesfehérvár polgármestere, dr. Cser-Palkovics András tegnap látogatott el a táborba, megnézve az ötmillió forint összértékű játékokat és a Fehérvári Kézművesek Egyesülete által szervezett kreatív foglalkozásokat.
Tovább...
 
Lengyel piacra lépett a hazai utazási startup Nyomtatás E-mail
Írta: Bőhm Kornél   
2017. július 12.
ImageLengyelországban is piacra lépett a hazai utazási szektorban sikeresen debütáló online utazási iroda, a Beontrips. A vállalkozás az utazók által egyszerűen összeállítható és testreszabott utak azonnali online foglalását teszi lehetővé – Magyarország után már Lengyelországban is.
Tovább...
 
Biokertészet - Tejjel a gombabetegségek ellen! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - fmc.hu   
2017. július 11.
Image„Ne egyen az unokánk permetes gyümölcsöt!” – kiáltottak fel szüleim pont húsz évvel ezelőtt, amikor a keresztlányom megszületett. S hogy ez a vágy meg is valósuljon, azonnal el is tüntettek minden vegyszert a kerti sufniból. No, nem a szomszédnak adták, mert ugyan erősítené a jó barátságot a drága ajándék, viszont nem lenne praktikus, hiszen nem árt a kert túlfelén lévőket is meggyőzni arról, hogy közös érdek a vegyszermentes föld – és felszíne.
Tovább...
 
Biokertészet: minden, amit tudni érdemes a parlagfűről Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - fmc.hu   
2017. július 11.
Biokertészet ide vagy oda, bizony gazolni is kell azt a földet! Merthogy nemcsak a nemes növény burjánzik az édeni körülmények között, hanem az a fránya dudva is! A gyomok szinte bárhol képesek elterjedni és bőséges termést hozni kéretlenül is. Köztük vannak igencsak káros fajták, amelyekről azok is tudomást szereznek – akaratlanul is -, akik panelben laknak. Itt van például a parlagfű!
Tovább...
 
Kandó Kálmán Nyári Egyetem határon túli mérnökhallgatóknak Nyomtatás E-mail
Írta: Stettler Zsuzsanna   
2017. július 11.
ImageAz Óbudai Egyetemen immár 28. alkalommal rendezik meg a Kandó Kálmán Nyári Egyetemet határon túli magyar mérnökhallgatók számára. A Felvidékről, Kárpátaljáról, Erdélyből, Partiumból és Délvidékről érkezett huszonöt résztvevő július 17-ig marad Székesfehérváron, ez alatt az idő alatt különböző szakmai és kulturális programokat szerveznek számukra.
Tovább...
 
Csak idén 110 új parkolóállás készül a 7-es választókerületben Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2017. július 11.
Új parkolókat, megújult járdát és egy közösségi teret adtak át a Bory Jenő Általános Iskola mellett, Székesfehérvár 7-es választókerületében. A 17.8 milliós beruházás a minden városrészt érintő út-, járda- és parkoló-felújítási program keretében készült el. Erről, illetve a Palotaváros déli részét érintő, ütemezetten zajló egyéb beruházásokról Farkas László önkormányzati képviselő adott tájékoztatást.
Tovább...
 
Ismét a különleges ellátást igénylő gyerekeken segít a COOP Nyomtatás E-mail
Írta: Széles Anikó   
2017. július 10.
ImageIdén csaknem 80 tonnányi élelmiszeradományt nyújt a különleges ellátást igénylő gyermekeknek a Coop Segély Alapítvány és a CO-OP Hungary Zrt., összesen 20 millió forint értékben. A Coop Segély kamionja Fejér megyében 370 gyermek részére jutatta el adományát.
Tovább...
 
Országos elismerések a Semmelweis-napon Nyomtatás E-mail
Írta: Szakonyi Balázs   
2017. július 10.
ImageA Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának két munkatársa is rangos elismerésben részesült Semmelweis-nap alkalmával.
Tovább...
 
Tábla őrzi az elbontott irányítótorony emlékét Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2017. július 10.
Táblát avattak a székesfehérvári vasútállomáson a tavaly lebontott irányítótorony emlékére. Az eseményen jelen voltak a tábla felállítását kezdeményező civil csoport tagjai, a vasúti csomópont vezetője, Székesfehérvár polgármestere és több önkormányzati képviselő is. A koszorúzással zárult avatáson a város ifjú fúvósai működtek közre.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1061 1062 1063 1064 1065 1066 1067 1068 1069 1070 Következő > Utolsó >>

Eredmények 11727 - 11737 / 20365